El Blanc Subur 2018 guanya la medalla d’or com a millor blanc jove de la DO Penedès

El Blanc Subur de la collita del 2018 ha revalidat la seva condició de millor vi blanc jove de la Denominació d’Origen Penedès, atorgada per la prestigiosa Acadèmia Tastavins seguint el criteri d’un grup de professionals que va actuar com a jurat en la 54a edició. Es tracta de la segona medalla d’or consecutiva que rep aquest vi de Malvasia de Sitges del Celler de l’Hospital de la mà de l’Acadèmia Tastavins, sota paraigua del Consell Regulador DO Penedès. L’acte es va celebrar dilluns al vespre al Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès amb totes les mesures de seguretat pertinents.

El Blanc Subur de la collita 2018 es presentava junt amb més de 100 vins de 60 cellers diferents de la DO Penedès en set categories diferents: vi blanc jove, vi blanc de criança, vi negre jove, vi negre criança, vi rosat, vi escumós i vi de xarel·lo. El vi sitgetà va guanyar la medalla d’or com a millor blanc jove, segons un panell de professionals format per enòlegs, periodistes especialitzats, sommeliers, comunicadors del vi i entesos del sector que van tastar a cegues els vins participants. Un total de 35 medalles que han premiat a 23 cellers del Penedès.

L’entrega de premis va estar presentada pels comunicadors i periodistes del món del vi Judith Cortina i David Jobé, coneguts sota el nom Enoturista; així com el president de l’Acadèmia Tastavins Max Margalef; el regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort; el President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; el Director General de l’INCAVI, Salvador Puig; i el president de la DO Penedès, Joan Huguet.

L’enòleg del Celler de l’Hospital, Albert de Sangenís, ressalta que “la Malvasia és aquella persona de caràcter dur, difícil, que d’entrada fa mandra, que no saps massa bé per on agafar-la i que poc a poc vas entenent el que necessita i el que espera, aleshores descobreixes el gran potencial i versatilitat que porta dins i amb el temps veus la grandesa i la generositat en el seu màxim exponent”. I afegeix “a banda, queda clar i queda demostrat que com a varietat aquí al Penedès com d’altres zones és molt interessant per tal de donar resposta al problema del canvi climàtic, que hores d’ara ja està afectant i que d’altres varietats estan patint”, ja que la Malvasia de Sitges s’adapta els canvis tèrmics i ens aporta “vins equilibrats, frescos, fins i tot amb anys complicats climatològicament. I això és una gran virtut”. Raimon Martínez, Director General de la Fundació Hospital de Sitges afirma que “és una gran notícia pel Celler de l’Hospital, no només per consolidar el Blanc Subur com el vi genuí i autòcton de Sitges i de gran qualitat, sinó per donar a conèixer l’impacte social i responsabilitat patrimonial que genera tota activitat del nostre celler i del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges”. Finalment, Albert Oliver, administrador de la Fundació, conclou que “aquest vi és mèrit de tot l’equip: els germans Sangenís per la seva direcció tècnica, al vinyater Josep Almirall, a tot l’equip del Celler i a totes les trajectòries que ens han precedit. Volem compartir-ho amb el poble de Sitges i amb el territori”.

Aquest vi, així com al resta de Malvasies del Celler de l’Hospital, es poden adquirir tan a vinoteques de Sitges, a la botiga online de la pàgina web cellerdelhospital.cat i a la Botiga del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges.

 

Per a més informació:

celler@hospitaldesitges.cat / 672 682 481 (per a comandes)

Raimon Martinez – Director General

607 527 510

Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges – El Corral de la Vila

La Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges administra el Celler de l’Hospital i el CIM – Corral de la Vila, com una de les seves tres línies d’activitat. El CIM és una experiència única en un entorn de vinya, arquitectura i història, en ple cor urbà de Sitges. Més enllà del vi dolç, la Malvasia de Sitges es projecta com a patrimoni del territori.

 

ADREÇA

Plaça de Joan Duran i Ferret

08870 Sitges

T (34) 93 379 72 13

HORARIS

Divendres de 17 h a 20 h.

Dissabtes de 11 h a 14.30 h i de 17 h a 20 h.

Diumenges de 11 h a 14.30 h

Reserves a cim@malvasiadesitges.cat

2020-07-23T15:29:46+00:00 juliol 23rd, 2020|