El CIM i la Confraria de Pescadors fusionen la malvasia i els productes del mar per potenciar la gastronomia local

La proposta ‘Un mar de Malvasia’ se celebrarà diumenge 9 a les instal·lacions del CIM, on els participants realitzaran un recorregut enogastronòmic i cultural  

 

El Centre dInterpretació de la Malvasia de Sitges (CIM) i la Confraria de Pescadors de Sitges, tornem a sumar esforços per posar en valor la qualitat i unicitat dels productes locals i de la costa del Garraf. La proposta Un mar de Malvasia inclosa en el programa de La Llotja, que impulsa Node Garraf, uneix el mar i la terra en un viatge enogastronòmic i cultural, que se celebrarà diumenge 9, entre les 11 i les 15h, a les instal·lacions del CIM, amb un àpat que fusiona el mar i la terra de Sitges.

 

Un mar de Malvasia lliga el cultiu de la malvasia i la pesca artesanal, oficis ancestrals a Sitges, en una experiència conjunta, on els participants poden conèixer els entorns dels dos mons, tant la varietat de raïm local com les arts de la pesca al territori. L’acte està acompanyat d’un àpat mariner elaborat per un pescador local, regat dels millors vins de malvasia del Celler de l’Hospital. L’entrada té un cost de 30€. La proposta està dins de la programació Llotja DO, iniciativa liderada per Node Garraf i que posa en valor tots aquells productes de la terra i del mar que tenen una presència especial i una trajectòria a la comarca.

 

L’objectiu d’Un mar de malvasia és sensibilitzar als visitants de la fragilitat del medi, i que cal preservar per aconseguir mantenir un equilibri entre l’ocupació humana, l’activitat turística i la natura. Sitges, històricament, és un espai que ha sofert molts canvis, ja que ha estat pol d’atracció de població, ja sigui per a viure-hi, o com a espai de turisme. I els oficis que predominaven des d’època moderna han estat relacionats amb la terra, sobretot aquells pagesos que cultivaven la vinya, i abocats a la mar, amb els mariners que exportaven el vi i els pescadors, dedicats a la pesca menor i artesanal. Les vinyes del sorral, aquelles que estaven a tocar a peu de platja a la zona de Terramar i del Vinyet, són el clar exemple d’aquesta simbiosi i convivència d’oficis i realitats.

 

La costa del Garraf és una de les més riques del Mediterrani, ja que hi arriben els nutrients de les innumerables rieres i aqüífers que hi desemboquen, provinents del massís del Garraf. La pesca artesanal de Sitges durant segles ha estat conscient de la biodiversitat que ofereixen aquestes condicions, esdevenint una font de vida molt rica, una de les més preuades de la costa catalana. De la mateixa manera, la malvasia vol, i necessita mar. La proximitat de les vinyes de Malvasia de Sitges amb el Mar Mediterrani aconsegueix un toc salí únic.

 

L’activitat segueix totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents: grups reduïts, tast i degustació a l’aire lliure, i compliment dels horaris prestablerts per les autoritats. 

 

Venda d’entrades:

https://www.entrapolis.com/entradas/un-mar-de-malvasia

2021-05-04T11:46:01+00:00 maig 4th, 2021|