El CIM programa 12 tastos de vins de Malvasia de Sitges per exposar el seu potencial

Les sessions porten per títol #MalvasiaPower i se celebren al pati del Corral de la Vila

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) organitza 12 tastos de les diferents varietats dels vins de Malvasia de Sitges, que permetran descobrir les diverses vinificacions i particularitats, així com la seva història i context, no únicament en l’àmbit local, sinó en el conjunt del Mediterrani. El programa –batejat com a #MalvasiaPower– comença dissabte 30 de gener i celebrarà una sessió cada mes durant tot el 2021. Els tastos es faran al pati del Corral de la Vila, seguint les mesures sanitàries preventives.

L’objectiu de la proposta –que compta amb la col·laboració de l’Institut Joan Ramon Benaprès– és donar a conèixer el potencial i la versatilitat de la varietat local Malvasia de Sitges, a través d’un tast mensual que contextualitzarà als participants per acabar descobrint perquè la Malvasia de Sitges és més que un vi dolç. El programa transitarà per les seves peculiaritats i diferents vinificacions i també recorrerà les històries, els viatges i els relats que aquesta varietat ha escrit durant segles de trajectòria.

A cada sessió, la historiadora i coordinadora del CIM, Alba Gràcia, explicarà les característiques tradicionals, relats històrics i anègdotes poc conegudes, mentre que el sommelier local i professor de l’Escola d’Hostaleria, David Martínez, guiarà els participants amb el tast dels vins, posant en valor la singularitat de la varietat, els variats processos de vinificació i les expressions que agafa la Malvasia.

Cada tast constarà de cinc referències de Malvasia de Sitges, una de les quals sempre serà del Celler de l’Hospital i la resta d’altres cellers del territori i d’elaboradors que aposten per la varietat. I com a novetat, també es tastaran malvasies d’altres zones del Mediterrani com Itàlia, Croàcia o Grècia, posant en valor la transversalitat territorial d’aquesta varietat.

El curs té un preu de 28€ per sessió i persona, i per inscriure’s cal enviar un correu a: cim@malvasiadesitges.cat, trucar al telèfon 654 431 582 o omplir el formulari d’aquest link. L’organització vol afavorir la continuïtat dels assistents; per tant, s’ha fixat que amb la participació a cinc tastos, el sisè surt gratuït. Per als interessats que no es puguin desplaçar a Sitges degut a les restriccions de mobilitat, també s’oferirà la versió digital de tast online: s’enviarà una ampolla de cada referència i el link per connectar-se des de casa, a un preu de 65€, amb l’enviament inclòs.

El primer tast està programat per a dissabte 30 de gener a les 12.30h, al pati del CIM, amb el títol: Malvasia de Sitges, ens coneixem?, i estarà centrat en donar a conèixer els inicis d’aquesta varietat en el nostre territori i les seves expressions més aromàtiques. Es tastarà el Blanc Subur 2019 (Celler de l’Hospital, Sitges), un vi que encara no ha sortit al mercat; Agvstvs 2019 (Celler Agvstvs Forum, El Vendrell); La temptació 2018 (Oliver viticultors, Sant Sadurní d’Anoia); Tanca els ulls 2019 (Celler del Cesc, Tarragona); i Espígol 2019 (Celler Parés Baltà, Pacs del Penedès).

Seguint totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents (grups reduïts, tast a l’aire lliure, i compliment dels horaris prestablerts per les autoritats), aquest cicle s’anirà adaptant a la situació de la pandèmia en cada moment.

Per a més informació:

Centre Interpretació Malvasia de Sitges

cim@malvasiadesitges.cat

Alba Gràcia – Coordinació CIM

alba.gracia@malvasiadesitges.cat

Tel. 93 379 7213 / 654 431 582

Plaça de Joan Duran i Ferret, s/n

08870 Sitges

 

Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges – El Corral de la Vila

La Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges administra el Celler de l’Hospital i el CIM – Corral de la Vila, com una de les seves tres línies d’activitat. El CIM és una experiència enoturística i patrimonial única, en un entorn de vinya, arquitectura i història, en ple cor urbà de Sitges. Més enllà del vi dolç, la Malvasia de Sitges es projecta com a patrimoni del territori.

Horaris de visites:

Divendres de 17 h a 19 h.

Dissabtes de 11 h a 14.30 h i de 17 h a 19 h.

Diumenges de 11 h a 14.30 h.

Per a grups amb un mínim de persones, disponibilitat de reserva fora d’aquests horaris.

Reserves a: cim@malvasiadesitges.cat

Espai exterior on es celebraran els tastos

2021-01-23T09:26:17+00:00 gener 22nd, 2021|