El curs de vinya atrau enòlegs i viticultors de referència

Els deu alumnes del curs de vinya sostenible i horta i estan combinant la formació teòrica amb la pràctica. I ho fan acompanyats de diferents enòlegs i altres coneixedors dels diferents processos de producció, elaboració i comercialització.

Divendres passat, el prestigiós viticultor Ton Rimbau els va oferir una classe magistral sobre els processos d’elaboració del vi. Rimbau va estar acompanyat de David de Yzaguirre, un dels principals experts en Malvasia de Sitges. Un altre enòleg que també ha compartit els seus coneixements amb els alumnes ha estat Enric Bartra, del celler Vega de Ribes, que ha explicat les acideses dels vins a partir d’una anàlisi dels sols. Per la seva banda, Montserrat Marcet (de l’Associació d’Espigalls del Garraf) i Fina Fuster (de Node Garraf) van ser-hi ahir per explicar la cultura d’un producte de km 0 com són els espigalls.

El curs de vinya sostenible i horta està programat pel Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10, amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, i se celebra a les instal·lacions del Centre d’Interpretació de la Malvasia, al Corral de la Vila. El curs està adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, amb l’objectiu d’oferir-los-hi un complet procés de formació sobre la producció, l’elaboració i la comercialització dels vins i altres productes de l’hort.

2021-01-29T13:22:29+00:00 gener 29th, 2021|