El programa ‘Malvasia: l’art entre el mar i el cel’ rep el premi a la millor activitat enoturística cultural i social de Catalunya

El jurat dels premis Vinari per aquesta edició 2022 ha distingit aquesta activitat del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i del Celler de l’Hospital, que se celebra en el marc del Sitgestiu, organitzat per Museus de Sitges.

El programa Malvasia: l’art entre el mar i el cel va ser premiada ahir en la categoria de Millor activitat enoturística cultural i social de Catalunya en els Premis Vinari. La iniciativa es du a terme en el programa del Sitgestiu, que organitza cada any Museus de Sitges.

Redescobrir l’art i el patrimoni de Sitges amb una copa de malvasia a la mà. Aquest és el fil conductor de la proposta enoturística i cultural que el Centre d’Interpretació de la Malvasia i el Celler de l’Hospital ofereixen en el marc del Sitgestiu. Les pintures de Santiago Rusiñol, Joaquim de Miró i Joan Roig i Soler; les escultures de Lola Anglada; els exvots de reproduccions de bergantins; i la llegenda de la Malvasia de Sitges com a patrimoni immaterial formen part de al ruta, que té el conjunt Maricel com a escenari. “La Malvasia de Sitges ens brinda una oportunitat única per estirar el fil de la seva història i arrelament patrimonial per tal de crear aquestes experiències úniques i amb un component emocional i romàntic molt narratiu”, afirma Alba Gràcia, responsable del CIM. A més, Sergi Martí, coordinador de la comercialització del Celler de l’Hospital, apunta que “l’storytelling de la malvasia és tan gran que et permet crear aquestes experiències úniques, però també ajuda al públic final a escollir aquest vi en diferents ocasions per gaudir-ne amb tots els sentits”.

L’acte d’entrega del Premis Vinarri es va celebrar ahir dijous a l’espai enogastronòmic de Família Torres, El Celleret (Pacs del Penedès), amb la presència de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, i diversos representants de cellers i del món del vi del país.

La d’ahir és segona edició dels Premis Vinari. En la primera, el Centre d’Interpretació de la Malvasia ja va quedar finalista amb l’activitat Un mar de Malvasia, experiència gastronòmica organitzada conjuntament amb la Confraria de Pescadors. La trajectòria del CIM com a espai enoturístic de referència ha estat un cas d’èxit amb només tres anys des de la seva obertura al 2019, i amb el pas de la pandèmia.

Amb Malvasia: l’art entre el mar i el cel és la primera vegada que un tast de vins de Malvasia de Sitges ha estat contextualitzat en un museu amb un objectiu enoturístic. La cultura del vi i la seva vessant enoturística s’està reivindicant més enllà dels complexos dels cellers elaboradors, i l’opció del CIM i de Museus de Sitges amplifica aquest concepte disruptiu.

La visita finalitza amb un tast exclusiu per l’ocasió a les terrasses de Museu Maricel just davant del mar. Aquesta activitat vol posar en valor la relació entre la trajectòria de la malvasia com un dels vins més emblemàtics de Catalunya amb el fenomen del Modernisme i el Noucentisme a Sitges. Aquests dos mons defineixen el lideratge cultural de la vila costanera que mostra des de fa més d’un segle. I ara, amb l’activitat enoturística del Celler de l’Hospital gràcies a les propostes del CIM, també es pot gaudir de la cultura del vi a la Blanca Subur amb la malvasia com. “Aquesta proposta és una activitat que suma el llegat artístic amb la històric de la malvasia. Ha resultat un tàndem únic, que el públic agraeix amb aquesta combinació especial”, afirma Mercè Munné, directora-gerent e.f. del Consorci del Patrimoni de Sitges.

Podeu consultar la llista de premiats aquí.

2022-06-10T11:45:49+00:00 juny 10th, 2022|