Els vins del Celler de l’Hospital assoleixen la dotzena posició entre una selecció de 1.200 referències

La Guia de Vins de Catalunya ha premiat la Malvasia de Sitges triplement: la Malvasia Dolça ha estat escollida com el millor vi dolç del país; la Seca, com a millor vi ranci i el Celler de l’Hospital de Sitges ha estat col·locat en el dotzè lloc entre els 200 presentats. La Guia de Vins de Catalunya és una referència en la selecció i puntuació dels vins, reconeguda pels cellers, sommeliers i la resta de professionals.

La Malvasia Dolça ha rebut 9,78 punts sobre 10. Es tracta de la valoració més alta entre tots els vins dolços catalans, que li ha permès assolir l’or per primer cop en aquesta guia. El mateix reconeixement ha estat per a la Malvasia Seca, també del Celler de l’Hospital i en aquest cas en la categoria de vi ranci: ha estat valorada amb un 9,74.

Les valoracions des altres vins del Celler de l’Hospital també han estat elevades: el Llegat Llopis ha obtingut un 9,65 i el Blanc Subur un 9,63. La suma i mitjana de totes aquestes valoracions ha situat el Celler de l’Hospital en el lloc número 12 d’entre 200 de tot Catalunya.

La Guia de Vins de Catalunya, que enguany ha editat la quinzena edició, ha emès valoracions d’un conjunt de 1.174 vins de tot el país. L’acte de reconeixement als vins premiats, entre els quals els dos sitgetans, es va celebrar la setmana passada al World Trade Center de Barcelona.

Aquest reconeixement se suma als tres recents que ha rebut el Celler de l’Hospital de Sitges en les darreres setmanes: la concessió de la Medalla d’Or a la Malvasia Dolça 2011, concedit en el prestigiós Concurs de Brusel·les; la puntuació amb 93 punts a la Malvasia Seca en la guia de Robert Parker, referència mundial del sector; i el premi Vinari de Plata al Llegat Llopis 2017, atorgat en la gala celebrada a Vilafranca el 30 de setembre passat.

2022-10-31T10:57:25+00:00 octubre 31st, 2022|