L’Hospital també promocionarà la malvasia tradicional de Sitges des de la Carretera del Vi

Nou pas endavant de l’Hospital de Sitges per consolidar els seus productes vinícoles i, particularment, l’elaboració artesanal de malvasia. Des de divendres passat, amb la signatura de l’acord oficial en un acte protocol·lari, la institució sitgetana ja forma part de la Carretera del Vi, la primera ruta enoturística de Catalunya i l’Estat espanyol. La iniciativa es va posar en marxa ara fa un any i mig i, a dia d’avui, ja compta amb la participació de tretze cellers i set municipis de les comarques penedesenques. Els seus impulsors van impulsar des del primer moment una fusió entre els valors vinícoles i els culturals, tot recuperant l’antic traçat de més de trenta quilòmetres que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf.

En la presentació pública de la incorporació de l’Hospital de Sitges a la Carretera del Vi, l’alcalde de la vila i president del patronat de l’Hospital, Miquel Forns, ha remarcat que Sitges aportarà “una important part patrimonial” a aquest projecte enoturístic, ja que “la història que acompanya la malvasia sitgetana està plena de referents culturals i de llocs per descobrir”. Forns també ha destacat que “Sitges i el conjunt del Penedès s’han de singularitzar cada vegada més com a destinacions turístiques” i que això és més senzill “si hi ha una activitat transversal com l’enoturisme”. Així mateix, l’alcalde sitgetà ha recordat que l’Ajuntament “aposta pel turisme responsable i sostenible amb territori, continuant tot el que acompanya el Certificat Biosphere i posant en valor els seus productes autòctons”.

Per la seva part, Fernando Herraiz, administrador del Patronat de l’Hospital, ha destacat que “la incorporació a la Carretera del Vi és molt important perquè potencia la difusió de la cultura de la malvasia de Sitges”. A més, ha recordat que totes dues institucions “comparteixen una concepció vinícola fortament lligada al patrimoni cultural i social”. Herraiz també ha comentat que l’Hospital “està fent una gran feina per posicionar els seus vins en una franja de qualitat òptima”, tal com avalen les últimes decisions que s’han pres: l’acord amb la Finca de Viladellops, l’inici del projecte per reconvertir l’antic celler de l’Hospital en un centre d’interpretació de la cultura de la malvasia o la recent incorporació a la Carretera el Vi.

Finalment, la presidenta de la ruta enoturística, Mireia Tetas, ha subratllat que tots els seus trams –des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges– “tenen valors per reivindicar, com ara la cultura o la restauració, sense perdre de vista la cultura ecològica i enològica”. Tetas també ha anunciat que en la Carretera del Vi està duent a terme diferents iniciatives paral·leles a les estrictament vinícoles. Algunes d’elles són posicionar l’itinerari com el primer d’emissions zero i posar en marxa un bus turístic que uneixi tots els municipis intrigats en la ruta.

2018-05-28T08:26:59+00:00 març 7th, 2018|