La Malvasia i l’art es donen la mà al Museu de Maricel i al CIM

Els museus d’arreu d’Europa celebren aquest cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni. I al Centre d’Interpretació de la Malvasia ens hi hem afegit en col·laboració amb Museus de Sitges per efectuar un maridatge de vins i art. L’acte se celebrarà demà divendres, en diferents sessions entre les 19 i les 20.30h, al Museu de Maricel.

Els assistents tindran l’oportunitat de gaudir d’un tast guiat de diferents malvasies, mentre coneixen de prop la història i el context de les obres del fons del Museu de Maricel on la vinya i el vi en són protagonistes. Mas i Fondevila, Miró i Argenter, Càndid Duran, Santiago Rusiñol o Pere Jou són alguns dels artistes que reproduït els paisatges i costums vitivinícoles del Sitges del tombant dels segles XIX i XX.

Aquesta activitat estava programada al Sitgestiu, però finalment es va anul·lar pel context sanitari i s’ha traslladat a les Jornades Europees del Patrimoni.

Per altra banda, divendres 23 d’octubre (18.15h) tenim una cita amb els Tastets d’art de Carles Roig. Es tracta d’una proposta cultural i turística, que uneix dos vessants del patrimoni, com són l’art i la Malvasia de Sitges. Carles Roig –historiador de l’art i guia turístic– ens oferirà una xerrada amena que girarà sobre tres eixos: Picasso i les senyoretes d’Avinyó, Santiago Rusiñol i Sitges, i les heroïnes de Puccini.

Durant l’acte hi haurà degustació de vins de Malvasia de Sitges. L’acte forma part de la celebració del Dia Internacional de l’Artista, que organitza l’Ajuntament.

Acte del dia 9: Compreu entrada aquí

Acte del dia 23: Compreu entrada aquí

2020-10-23T11:31:48+00:00 octubre 8th, 2020|