La verema del Celler de l’Hospital deixa un raïm de qualitat, però amb reducció de la producció

El Celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista va dur a terme la verema aquest dimarts, 30 d’agost, que aquest any ha estat limitada a la partida del mateix recinte, ja que el raïm de les dues hectàrees d’Aiguadolç ha estat malmès pels porcs senglars. El Celler de l’Hospital, però, podrà mantenir uns nivells de producció similars als darrers anys, per l’acord amb altres elaboradors de la comarca.

La verema enguany s’ha avançat alguns dies, a causa dels efectes de la sequera. Estava programada per a aquesta setmana, però dilluns es va decidir a efectuar-la l’endemà mateix per a salvar les tempestes previstes per a dimecres. La collita es va dur a terme a la vinya urbana del recinte de l’Hospital i va permetre collir 1.500 quilos de raïm, que les primeres anàlisis situen de notable qualitat.

Enguany, la verema no s’ha pogut dur a terme a les vinyes d’Aiguadolç que formen part del Llegat Llopis de l’ Hospital de Sant Joan Baptista, ja que els efectes dels porcs senglars han resultat devastadors. En les darreres setmanes, els animals que baixen del massís del Garraf s’han menjat gairebé tota la producció de raïm i, a més, han fet malbé diversos ceps, que hauran de ser reemplaçats.

El Celler de l’Hospital havia situat diverses mesures destinades a neutralitzar la presència dels porcs senglars, com la protecció del recinte i el tancament amb cables electrificats. Però la presència cada cop major d’aquests animals al massís i les seves necessitats alimentàries han acabat trencant les mesures.

La vinya urbana de l’Hospital també ha estat protegida, en aquest cas amb xarxes protectores per evitar que els ocells també afectessin el fruit. Aquest sistema ha funcionat i ha permès mantenir la producció intacta.

La major part de la producció del celler de l’Hospital provindrà enguany de les vinyes de Ribes i Olèrdola, on hi ha plantada Malvasia de Sitges, gràcies als acords amb elaboradors locals.

2022-09-02T16:43:03+00:00 setembre 2nd, 2022|