L’experiència ‘Un mar de Malvasia’, finalista als Premis Vinari

Està organitzada conjuntament pel CIM i la Confraria de Pescadors.

L’experiència enoturística Un mar de malvasia –organitzada conjuntament per la Confraria de Pescadors i el Centre d’Interpretació de la Malvasia– ha quedat finalista en els Premis Vinari, celebrats el passat divendres a Vilafranca. L’activitat competia en la categoria Millor activitat enoturística de l’any.

Un mar de malvasia consisteix en una fusió gastronòmica, cultural i històrica dels productes del mar i la vinya de Sitges, endinsant-se en aquesta simbiosi tan sitgetana i que té gust a memòries del passat patrimonial. Se celebra cada any en el marc de les propostes de la Llotja, el programa convocat per Node Garraf per a projectar els productes del territori i que ressalta el binomi cultural i gastronòmic d’èxit terra i mar, tan present en el nostre territori.

Un mar de malvasia se celebra dos cops l’any, la darrera va ser el passat 9 de maig. Va oferir la degustació de peixet fregit i pop amb patates, acompanyat del tast de vins de Malvasia de Sitges. A més, els participants van poder visitar el CIM, la vinya de l’Hospital i conèixer la història i les llegendes que envolten la Malvasia de Sitges en clau de mar, així com assistir a una demostració i explicació de les arts de la pesca. La propera convocatòria d’Un mar de malvasia està prevista per al mes de novembre.

La guanyadora de la Millor activitat enoturística de l’any dels Premis Vinari va ser Viu la verema 1887, del Celler Llopart, a Subirats. L’altra finalista va ser la visita enoturística de Mas Llunes, a Garriguella.

Els Premis Vinari també van recomanar la visita a les vinyes de l’Hospital de Sant Joan Baptista, incloses dins la selecció de “millors vinyes del paisatge vitivinícola català”, junt amb altres 23 més de diferents DO del país.

 

2021-07-14T08:18:15+00:00 juliol 14th, 2021|