Malvasia de Sitges pels amants del menjar
Si t’encanta tastar coses noves, aquesta és la selecció d’activitats amb vins i altres delícies a la Setmana de la Malvasia de Sitges 2023.
Els foodies tenen una agenda deliciosa per gaudir de la Setmana de la Malvasia de Sitges 2023. Vins de Malvasia de Sitges amb patés de Gall Negre del Penedès, també autòcton i amb Indicació Geogràfica Protegida. Revoluciona les papil·les amb un tast de vins de Malvasia de Sitges i macarons, un dolç fet amb massa de farina d’ametlles cuites a l’estil merengue, farcides de crema de diferents gustos. Si vols portar la Malvasia de Sitges a la pell, tatua’t el seu aroma en una activitat on et podràs convertir en un perfumista, en una experiència dirigida per un tècnic i formador en fragàncies.
Malvasia de Sitges i patès del Penedès
Dissabte, 11 de novembre
De 12:00 a 14:00h.
CIM – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Entrada: 18€, inscripció prèvia a Entrápolis
Dues de les varietats autòctones del Penedès unides en un maridatge singular: Malvasia de Sitges i Gall Negre del Penedès. En aquest tast, amb la col·laboració d’Embotits Mallart, tastarem patès, elaborats a partir d’una recepta centenària, de tres territoris del Penedès elaborats amb aquesta raça autòctona amb Indicació Geogràfica Protegida. Un maridatge que – a més- assegura un impacte social directe gràcies a la vinculació de la Fundació Mas Albornà, que fa possible la inserció laboral de persones amb diferents capacitats; i la del Celler de l’Hospital amb la seva residència d’avis de l’Hospital de Sitges, de la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges.
Acte organitzat amb la col·laboració de Fundació Mas Albornà – Embotits Mallart.
Perfum de Malvasia de Sitges: dolços aromes
Dissabte, 11 de novembre
De 18:00 a 20:00h.
CIM – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Entrada: 18€, inscripció prèvia Entrápolis
Els sommeliers i els perfumistes tenen una cosa en comú: treballen amb l’olfacte. Una eina difícil de dominar. Però la malvasia ho posa fàcil: és una de les varietats més aromàtiques dels vins monovarietals tradicionals. Aquesta experiència, dirigida per David Bautista, tècnic i formador en fragàncies, ajudarà a entendre les grans similituds entre les aromes des de les seves bases perfumades, que també trobem als vins aromàtics de la Malvasia de Sitges.
Setmana de la Malvasia amb Macarons: el maridatge més dolç
Dissabte, 18 de novembre
De 12:00 a 14:00h.
CIM – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Entrada: 28€, inscripció prèvia Entrápolis
Oui, els macarons són una delícia típica de França; no els confonguis amb els que s’escriuen amb dues erres. Combina dos productes selectes: Malvasia de Sitges i aquest dolç en forma de galeta, amb dues tapes de farina d’ametlla cuita com un merengue, farcides de ganache, o cremes de diferents gustos. En una paraula:opulència. Un duet conduït per un altre parella: la sommelier Nika Shevela i la xef pastissera Ruth Gou. Gaudeix d’aquests dos luxes delicats, fets artesanals, i amb un context històric i territorial apte per a amants del dolç.
Acte organitzat amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria Joan Ramón Benaprès.
Menú degustació de la Ruta del Vi del Penedès
Dissabte, 18 de novembre.
De 21.00 a 23.00 h.
Restaurant Hotel Boutique Casa Vilella.
Entrada: 55€, Inscripció prèvia al 933 524 02 00.
Tercera edició de la Ruta gastronòmica de la DO Penedès a Sitges. Unim la gastronomia marinera amb ADN sitgetà amb la seu raïm local. Una experiència pels més sibarites del paladar, en un entorn arquitectònic excepcional: una de les cases més emblemàtiques del Passeig Marítim de Sitges, actual Hotel Casa Vilella.
Més informació del maridatge menú degustació.
Vins:
- Blanc Subur 2022 – Vi blanc jove – Celler de l’Hospital
- Viver d’Espiells 2022 – Vi blanc jove – Juvé i Camps
- Malvasia de Sitges 2020 – Vi amb criança – Jané Ventura
- Llegat Llopis 2018 – Vi amb criança – Celler de l’Hospital
Acte organitzat per la DO Penedès i el Gremi Hostaleria de Sitges.