“La Malvasia de Sitges té un futur molt prometedor”
Albert de Sangenís, enòleg del Celler de l’Hospital de Sitges analitza el futur de la Malvasia de Sitges, i el recorregut de la Setmana de la Malvasia 2023.
L’enòleg del Celler de l’Hospital de Sitges és Albert de Sangenís. Des de fa anys és un dels màxims coneixedors de com vinificar la Malvasia de Sitges, a través de vins joves, envellits en fusta, sota l’aigua del mar, dolços i escumosos.
En quin punt es troba actualment el conreu de Malvasia de Sitges?
El conreu de la Malvasia de Sitges viu actualment un conreu d’expansió força important. Són molts els elaboradors que han incorporat la Malvasia, bé elaborant-la sola, bé per aportar frescor i nervi a d’altres vins, que amb les condicions climatològiques que últimament els hi manca.
Des del celler de l’Hospital, com viureu la Setmana de la Malvasia?
Des del Celler de l’Hospital viurem la Setmana de la Malvasia com la pròpia varietat: amb molta intensitat, i amb molta satisfacció de veure com any rere any la tasca de divulgació i de pal de paller que fem des del Centre d’interpretació de la Malvasia i el Celler de l’Hospital en favor de la Malvasia aconsegueix arribar i crear interès cada cop a més gent.
Quin futur li espera a la Malvasia de Sitges, veient com s’amplien les vinyes?
El futur que li espera a la varietat és molt prometedor. El potencial és molt gran. Queda clar i demostra amb els vins que actualment estem elaborant. La qualitat és inqüestionable. Una varietat autòctona, i adaptada al canvi climàtic.
TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Presentació de la Setmana de la Malvasia de Sitges 2023 al Vinseum de Vilafranca