Un homenatge a la història i tradició de l’Hospital de Sitges

La commemoració dels 700 anys de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges també tindrà la seva destacada petjada en el seu celler. Amb motiu d’aquesta rellevant celebració, aquest divendres 22 de març, es presentarà el nou vi ancestral 1324, amb una profunda reverència al passat i una mirada cap al futur.

L’any 1324 marca un punt d’inflexió en la història de Sitges. Va ser quan el cavaller Bernat de Fonollar va fundar l’antic hospital, enfocat dins del concepte medieval d’hospitalitat i d’aixopluc als pobres, pelegrins, orfes i malalts. Estava situat just a sobre de les roques de la mar, dins la muralla medieval de Sitges.

Un nou vi de mètode ancestral. Per commemorar el 700 aniversari d’aquesta data i en homenatge a aquesta herència, el Celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista ha creat un vi excepcional, l’ancestral 1324, que captura l’essència i la tradició d’aquells temps antics.

El 1324 és un nou vi de característiques escumoses, que s’ha elaborat seguint el mètode ancestral. És el resultat del pes efervescent de 700 anys de vida, cura i compromís.

La presentació de 1324 serà aquest proper divendres, en un esdeveniment ple de significat. A més, aquest acte inaugural marcarà també l’obertura de la temporada de La Malvaseria, l’espai de degustació del CIM, especialitzat amb malvasies. Ubicat al pati del Corral de la vila, és un lloc emblemàtic que ofereix una experiència eno-gastronòmica única.

Nova temporada de La Malvaseria. La carta de La Malvaseria estrena temporada amb una exquisida selecció de productes gastronòmics, dissenyats per complementar a la perfecció l’inigualable aroma del vi de Malvasia de Sitges. La nova carta inclou des de tapes tradicionals fins a creacions culinàries innovadores, com el paté Mallart de Malvasia Dolça d’Embotits Mallart o el formatge Shropshire de Xerigots, macerat també amb Malvasia Dolça.

El CIM 2024. Durant aquest acte, el Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) revelarà el seu programa d’activitats enoculturals per al 2024, un ventall de propostes exclusives que ofereixen als visitants l’oportunitat de explorar i experimentar la riquesa cultural i natural de la Malvasia de Sitges. Amb tallers, visites guiades i esdeveniments especials, el CIM promet una experiència immersiva i enriquidora per a tots els que estimen aquesta varietat única.