Rebran formació complementària entorn la malvasia i la pesca
El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM), en col·laboració amb l’organització Slow Food i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, acullen a Sitges més de 100 estudiants italians de la Universitat de Ciències Gastronòmiques de Pollenzo (Piamont, Itàlia).
La comarca del Garraf rebrà un centenar d’alumnes de la Universitat de les Ciències Gastronòmiques, vinculada a l’Associació Slow Food durant aquest mes d’abril, repartits en tres grups. Aquestes visites formen part de la formació dels alumnes i Catalunya és una de les destinacions anuals dels alumnes. El primer grup d’estudiants arriba a Sitges dimarts 5 d’abril i els altres 80 ho faran entre l’11 i 12 d’abril.
A Sitges, visitaran el Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), on a més de conèixer la història i realitat de la nostra varietat, alguns dels pescadors locals els explicaran les diferents arts de pesca sostenible i faran un àpat amb diferents peixos de la nostra costa. Aquesta experiència forma part del catàleg de productes que el CIM ofereix als turistes gastronòmics, amb el títol Mar de Malvasia, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors, els quals també promouen el turisme pesquer. A la tarda, visitaran la Llotja de peix de Vilanova i la Geltrú i viuran en directe la subhasta de peix.
La Malvasia de Sitges és un dels baluards principals d’Slow Food i el Garraf és una zona de renom per a aquest moviment, gràcies a la riquesa dels productes de la terra autòctons, com l’espigall i la pròpia malvasia.
Els grups de Pollenzo que visiten la comarca són estudiants de tercer any del grau de Gastronomia, Ciències i Cultura, així com d’altres del Màster Food Culture and Communications. Els estudiants d’UNISG, procedents d’arreu del món, adquireixen experiències dinàmiques en la producció d’aliments artesanals i industrials, gràcies a l’educació complementària, tant en ciències com en humanitats, formació sensorial i aprenentatge pràctic durant els viatges d’estudi pels cinc continents.
La Universitat de Ciències Gastronòmiques va ser fundada l’any 2004 per l’associació internacional Slow Food, en cooperació amb les regions italianes del Piemont i Emília-Romanya. És una institució privada sense ànim de lucre reconeguda a nivell ministerial i el seu objectiu és crear un centre internacional de recerca i educació per als professionals que treballen en la renovació dels mètodes de cultiu, la protecció de la biodiversitat i la construcció d’una relació orgànica entre la gastronomia i la ciència agrària.