Extretes les ampolles submergides al Port l’estiu passat per explorar el seu envelliment marí

Les ampolles del vi Malvasia de Mar del Celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista es va extreure ahir dimecres del fons marí del Port d’Aiguadolç. Es tracta de 465 ampolles, que se sumen a les que es van treure la tardor passada per efectuar un control de seguiment. Les ampolles es van submergir el juny passat, en una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sitges, el Port d’Aiguadolç i el Celler de l’Hospital per explorar el seu envelliment marí.

La Malvasia de Mar és un producte singular perquè és la primera criança submarina que es fa dins d’un port i perquè la proximitat de la vinya d’on surt aquest raïm i el lloc de la immersió és només de 100 metres. La principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances com a Dolça i Seca així com en vi tranquil. En el cas concret de la Malvasia de Mar, l’envelliment submarí  incrementa i potencia la mineralitat del vi, que proporciona el massís del Garraf.

Malvasia i Aiguadolç. Visita i tast amb envelliment submarí (activitat enoturística). Properament el CIM posarà en marxa una activitat enoturística nova, anomenada, Malvalsia i Aiguadolç. Visita i tast amb envelliment submarí per divulgar aquesta experiència al voltant d’aquest vi.

La proposta tindrà un cost de 40 euros per persona i inclourà l’entrada al Centre d’Interpretació de la Malvasia, visita guiada pel complex noucentista i la vinya urbana, i tast guiat de malvasies (Malvasia de Mar amb envelliment submarí i Blanc Subur 2022 acompanyat d’un petit mos.

Aquesta proposta es podrà fer en català, castellà i anglès i tindrà una durada de dues hores. Per poder assistir-hi cal fer una reserva prèvia. Es pot consultar a visites.cim@malvasiadesitges.cat o al telèfon 672 682 481.