La tercera edició de La Llotja –el programa organitzat per Node Garraf, que potencia la cuina genuïna, els productes del territori i la gastronomia autòctona al Garraf– presta una atenció especial a la Malvasia de Sitges. La Llotja 2019 s’ha presentat avui al Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) i programa una vintena de propostes diverses, que s’adrecen tant a professionals i experts com al gran públic.

La Llotja programa maridatges, experiències gastronòmiques, tastos de vins, presentacions i visites als mercats o a la subhasta del peix, entre d’altres propostes. La Malvasia de Sitges estarà present en diverses d’aquestes activitats. De fet, n’hi ha dues que en serà la principal protagonista: es tracta de l’experiència gastronòmica Un mar de Malvasia (dissabte 23) i el tast de malvasia al mercat de Sitges en un maridatge amb productes del Garraf (dissabte 30).

La presentació de La Llotja 2019 s’ha fet avui a les instal·lacions del Centre d’Interpretació de la Malvasia, a la qual han assistit professionals del sector, representants institucionals i mitjans de comunicació. En l’acte hi ha intervingut la presidenta de Node Garraf, Rosa Huguet, així com el seu director, Isidre Also, i el director de la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, Raimon Martínez. Tots tres han destacat els valors dels productes i la cuina local i del territori, així com la necessitat que els diferents actors vinculats al procés (des de la producció fins la gastronomia) col·laborin conjuntament en iniciatives com aquesta.

*****

Mar de Malvasia
Dissabte 23, d’11 a 18h
Experiència Gastronòmica: Porxo davant les Vinyes
Visita guiada al CIM i Sala Marinera
Lloc: CIM
Organitza:
· Centre Interpretació Malvasia de Sitges
· Confraria de Pescadors de Sitges
· Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges
Col·laboració:
· Ajuntament de Sitges
· NODE Garraf

Preu activitat: 30€ per persona

Transferència al C/C ES10 0081 1682 6000 0102 2406.
Cal enviar el justificant de transferència bancària per confirmar la reserva a visites@cellerdelhospital.cat, indicant “Un mar de Malvasia”, Cognom i Nom.

*****

Maridatge i tast de Malvasia de Sitges i formatges del Garraf
Dissabte 30, 11h
Lloc: Mercat municipal · Sitges
Organitza:
· Ajuntament de Sitges
Col·laboració:
· NODE Garraf
· Associació de paradistes

Preu de l’activitat 10€ per persona