El CIM – Corral de la Vila reprèn el cicle de tastos que mostra la seva història i les diferents vinificacions dels vins de Malvasia de Sitges
Donar a conèixer el potencial i la versatilitat de la Malvasia de Sitges i oferir l’opció de conèixer altres produccions de la varietat elaborades per diversos cellers. Aquest és l’objectiu de Malvasia Power, el cicle de tastos de Malvasia de Sitges organitzat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), que aquest diumenge inicia la segona temporada.
El balanç del primer any de Malvasia Power va ser especialment satisfactori, ja que en la majoria de sessions es va arribar al nombre màxim de participants. Més 250 persones van passar, en total, per les onze sessions convocades (la darrera, la de desembre, no es va celebrar, a causa de la restricció d’activitats per la sisena onada). Tot i això, el CIM es planteja ampliar encara més la quantitat de públic en aquesta convocatòria del 2022.
El Malvasia Power 2022 oferirà noves collites, noves referències i nous cellers; però amb les malvasies referents de sempre per ensenyar les seves peculiaritats i diferents vinificacions, acompanyades de les històries, els viatges i els relats que aquesta varietat ha escrit durant segles de trajectòria.
El format de la primera edició es manté en aquesta segona convocatòria. A cada tast, la historiadora i coordinadora del CIM, Alba Gràcia, ens explicarà les característiques tradicionals, relats històrics i anècdotes poc conegudes, mentre que el sommelier local i professor de l’Escola d’Hostaleria, David Martínez, ens guiarà amb el tast dels vins, posant en valor la singularitat de la varietat, els variats processos de vinificació i les expressions que agafa la malvasia en cada zona i celler.
Cadascun dels 12 tastos programats (el darrer cap de setmana de mes) constarà de cinc referències anunciades i dues de sorpresa; és a dir, referències fora de mercat o que estan a punt de ser comercialitzada.
El lloc de celebració és el mateix de l’any passat (el pati del Centre d’Intepretació de la Malvasia de Sitges), així com el preu per sessió (28€ per persona). Es manté l’aforament limitat i respectant els grups de convivència. El calendari ja es pot consultar a la web del Celler de l’Hospital i les entrades ja són a la venda.
El Celler de l’Hospital, com amfitrió de l’espai i de la iniciativa, obra les portes a la resta de cellers que treballen aquesta varietat de raïm, sobretot al conjunt del Penedès. Però no només es tastaran malavsies de cellers catalans, sinó que també es descobriran malvasies d’altres zones del Mediterrani com Itàlia, Croàcia o Grècia, posant en valor la transversalitat territorial d’aquesta varietat.
El primer tast està programat per a diumenge 30 de gener a les 12h del migdia, al pati del CIM, amb el títol Collites consecutives, cellers propers, i se centrarà en donar a conèixer els inicis d’aquesta varietat en el Massís del Garraf. El tast oferirà el Llegat Llopis 2016 (Celler de l’Hospital, Sitges); Sasserra 2017 (Vega de Ribes, Sant Pere de Ribes); Malvasia 2018 (Torre del Veguer, Sant Pere de Ribes); Malvasia 2019 (Jané Ventura, el Vendrell); i Margalló 2020 (Avenc del Garraf, Olesa de Bonesvalls); i dues sorpreses fora de mercat.
Per a més informació:
Centre Interpretació Malvasia de Sitges
cim@malvasiadesitges.cat
Alba Gràcia – Coordinació CIM
alba.gracia@malvasiadesitges.cat
Tel. 93 379 7213 / 672 682 481
Plaça de Joan Duran i Ferret, s/n
08870 Sitges