La verema d’enguany ha culminat afectada notablement per la sequera. La producció s’ha reduït un 13% en el pes del raïm respecte el 2022, tot i que la seva qualitat és l’alt nivell.
La sequera que afecta Catalunya (i Sitges d’una manera acusada, ja que el curs passat va ser el municipi que va registrar menys pluges de tot el país) ha tingut un impacte significatiu en la quantitat de raïm recollit. La reducció del 13% en el pes comptabilitzat suposa una disminució tant en la vinya urbana de l’Hospital com en la de la partida de Malvasia a Aiguadolç.
Precisament, la vinya d’Aiguadolç s’ha hagut de protegir de la visita de porcs senglars mitjançant una tanca per aturar l’accés d’aquesta animals i prevenir-ne prevenir els danys. Malgrat això, la producció de raïm d’Aiguadolç encara no ha arribat als nivells d’un any típic.
A la vinya de l’Hospital, els viticultors també van prendre mesures per protegir les seves collites de les aus depredadores, ambla instal·lació d’una xarxa de protecció. Tot i això, els efectes de la sequera també s’han fet sentir i el rendiment ha estat notablement baix.
Tot i que la verema d’enguany hagi estat afectada per la sequera i que hagi disminuït en termes de pes de raïm, els enòlegs asseguren que la collita ha estat de bona qualitat. Malgrat les dificultats, el conjunt de viticultors del Celler de l’Hospital de Sant Joan han demostrat la seva dedicació i passió per la producció de la prestigiosa varietat de raïm Malvasia.