És el segon any consecutiu que els Vinari premien propostes del Celler de l’Hospital i el Centre d’Interpretació de la Malvasia

L’activitat del Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) Un mar de Malvasia ha estat premiada amb el Vinari 2023 a la Millor experiència gastronòmica. El premi es va lliurar divendres passat a Sant Sadurní d’Anoia en el marc de la concessió dels Premis Vinari, una referència del sector a Catalunya, organitzats pel portal Va de vi.

L’activitat Un mar de Malvasia ha estat premiada com la Millor experiència enogastronòmica en els Premis Vinari 2023, que distingeixen els vins i iniciatives del sector. El premi ha estat ex-aequo amb el Restaurant La Morera, del Priorat, i suposa un reconeixement a una proposta que pretén posar en valor els productes de km 0 i el seu reclam com a activitat de turisme responsable.

Un mar de Malvasia és una iniciativa del Centre d’Interpretació de la Malvasia, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Sitges. Es realitza en el marc de la Setmana de la Malvasia i sota demanda per grups privats.

La proposta consisteix en l’elaboració d’un plat mariner, amb productes del litoral de Sitges, acompanyat de degustacions dels vins de Malvasia del Celler de l’Hospital. Durant l’activitat els assistents efectuen una visita al CIM i a la vinya urbana de l’Hospital, assisteixen al procés d’elaboració gastronòmica i coneixen els detalls de la producció de Malvasia de Sitges. L’acte suposa una promoció dels productes propis de Sitges del mar i la terra, que apareixen fusionats sota un mateix discurs.

L’acte de lliurament dels Premis Vinari es va celebrar divendres a les Caves Llopart de Sant Sadurní. La coordinadora del CIM, Alba Gràcia, va destacar en la seva intervenció que Un mar de Malvasia “és una aposta pel turisme regeneratiu i els productes de proximitat, amb un impacte en l’entorn i que contribueix a recuperar i potenciar els oficis del sector primari, també i perquè no, en un entorn de sol i platja”.

L’any passat, els Premis Vinari ja van distingir el Llegat Llopis 2018 del Celler de l’Hospital amb un Vinari de Plata en categoria de blanc de criança i el CIM va rebre el Premi a Millor experiència cultural i social amb Malvasia: l’art entre el mar i el cel, activitat de maridatge cultural celebrada als Museus de Sitges en el marc del Sitgestiu. Fa dos anys, Un mar de Malvasia va quedar com a proposta finalista en Experiència enogastronòmica.

Altres premi recents. Aquest premi se suma als recents reconeixements rebuts pel Celler de l’Hospital de Sitges i el Centre d’Interpretació de la Malvasia: la qualificació de la Malvasia Dolça com a Millor Vi Dolç de Catalunya i de la Seca com a Millor Vi Ranci a la Guia de Vins de Catalunya; la concessió de la Medalla d’Or a la Malvasia Dolça 2011, concedit en el prestigiós Concurs de Brusel·les; la puntuació amb 93 punts a la Malvasia Seca en la guia de Robert Parker, referència mundial del sector; i el premi Vinari de Plata al Llegat Llopis 2017, atorgat en la gala celebrada a Vilafranca el 30 de setembre passat.