La verema del Celler de l’Hospital de Sant Joan Baptista del 2024 ha deixat un most d’alta qualitat, segons les primeres avaluacions dutes a terme pels enòlegs. Enguany ha estat el primer que s’ha collit raïm a la nova vinya de Can Milà, on hi ha ubicada l’Oficina de Turisme de Sitges.

El conjunt de raïm de Malvasia de Sitges del Celler supera els 8.000 quilos. D’aquests, al voltant de 400 procedeixen de la vinya urbana del recinte de l’Hospital, 380 de Can Milà i uns 300 de la partida d’Aiguadolç. La resta corresponen a les vinyes de Viladellops, amb qui el Celler de l’Hospital manté un acord que permet ampliar la producció, gràcies a la recent plantació de ceps amb la varietat de Malvasia de Sitges.

La bona qualitat del most d’aquesta verema permetrà obtenir un vi d’alt nivell per al conjunt de produccions del Celler, tant el vi blanc, com la dolça, la seca i l’escumós. La poda en verd realitzada durant els mesos precedents ha permès protegir la planta de les condicions meteorològiques adverses.

Per altra banda, la instal·lació d’una tanca protectora a la partida d’Aiguadolç ha permès assegurar la collita i evitar, com en anteriors exercicis que els porcs senglars la fessin malbé i en reduïssin la producció.

La verema d’aquest 2024 ha estat la primera en què la vinya del recinte de Can Milà ha produït raïm. Aquesta vinya, plantada fa tres anys, permet ampliar la producció de Malvasia de Sitges al Celler de l’Hospital i, a més, presentar el paper rellevant que aquesta varietat ha tingut en la història –i encara en el present– de la vila.