Alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès fan una poda simbòlica de Malvasia de Sitges i de moscatell. 

El passat divendres dia 11 de gener, un grup de 20 alumnes de segon curs del Cicle de grau mig de Serveis i de segon curs del Cicle de grau superior de Direcció de sala es van desplaçar fins el complex de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges per a realitzar una visita pedagògica.

En primer lloc, els alumnes van escoltar les explicacions del responsable de la vinya de l’Hospital, Josep Almirall, tot explicant les característiques de la poda d’hivern dels ceps. Per una banda, el cep de malvasia de Sitges, el qual es deixa a mode de Guyot doble (dos braços a banda i banda); mentre que el cep de moscatell es deixa completament net. Els alumnes van poder provar amb les seves pròpies mans l’experiència de podar un cep, sempre amb al supervisió dels professors i dels reposables de la vinya de l’Hospital.

En segon lloc, el grup de joves van poder escoltar les explicacions de la historiadora de la institució, Alba Gràcia, la qual va centrar el seu discurs en els orígens d’aquesta varietat i tots els valors patrimonials que significa a dia d’avui.

Finalment, el professor i coordinador del grup, David Martinez (sommelier reconegut), els va preparar una classe magistral i van poder tastar tres dels vins de l’Hospital: el Blanc Subur, la Malvasia Dolça i la Malvasia Seca. Aquest tast va tenir lloc a les sales del que serà, a mitja termini, el futur Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges – Corral de la Vila.

L’objectiu d’aquesta visita fou doble: per una banda, aportar a tots aquests alumnes, i futurs treballadors de diferents establiments de l’hostaleria de la comarca, eines per conèixer la procedència dels productes de l’Hospital i tot el llegat patrimonial que hi ha al darrera, sentint-se involucrats amb el procés de la seva elaboració de manera experimental; i d’altra banda, fer explícita la voluntat d’obrir la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges a col·lectius i associacions de Sitges i de la comarca, tot posant en valor les vinyes que foren replantades a través de la campanya “Apadrina un Cep” fa quasi una dècada, gràcies a la col.laboració de més de 140 padrins i padrines.