El Blanc Subur, millor vi blanc jove del Penedès

L’Acadèmia Tastavins i la Denominació d’Origen Penedès han guardonat el Blanc Subur de l’Hospital de Sitges amb la medalla d’or que el distingeix com a millor vi blanc jove de l’any 2017 en tota la D. O. Penedès. El premi s’ha fet públic en el marc de la 52a edició del Concurs Tastavins, celebrada al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona i en la qual hi han participat 120 productes vinícoles diferents. El jurat ha estat format per un grup d’experts de l’Associació Catalana de Sommeliers, que ha efectuat un tast a cegues abans d’emetre el seu veredicte.

Junt amb el Blanc Subur, els altres vins condecorats durant la gala han sigut el Pupitre Negre, de Castell d’Or, en la categoria de negres; El Clot dels Oms, de Ca n’Estella, en categoria de rosats; l’Aymar Brut Reserva, de Castell de Pujades, en la categoria d’escumosos; i el Gran Blanc Prínceps, de Canals i Munné, en la categoria de xarel·los. L’Hospital de Sitges i la resta de cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs i també protagonitzaran tastos i altres activitats de promoció en diferents indrets del país. Així mateix, el Consell Regulador de la D. O. Penedès utilitzarà aquests vins condecorats en tots els seus actes oficials.

L’anyada 2017 del Blanc Subur sorgeix exclusivament de les vinyes que l’Hospital té a Sitges. Els 7.500 litres premsats, supervisat per l’enòleg Albert de Sangenís-Lliví, han acabat transformats en una producció total de 8.000 ampolles que es poden adquirir al mateix Hospital o en diversos cellers, vinacoteques, botigues de degustació i supermercats de Sitges i altres poblacions del territori.

El president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada, ha destacat la qualitat dels vins que s’han presentat en aquesta 52a edició del concurs i ha agraït la feina de cellers i pagesos per enriquir la cultura catalana. Paral·lelament, també ha destacat l’èxit dels vins penedesencs al mercat internacional i ha apuntat les Cambres de Comerç com a aliades clau en aquest procés d’internacionalització. Per la seva part, el president en funcions del Parlament de Catalunya, Josep Costa, ha destacat l’èxit dels vins catalans i penedesencs tant al mercat interior com a l’exterior. Totes dues intervencions han volgut tenir un record pels polítics catalans que estan a l’exili o empresonats injustament.

2019-02-11T11:01:40+00:00 abril 26th, 2018|